‘Grotere’ tuin met doordachte lijnen

Een tuin lijkt al snel groter als je wat handige trucjes toepast in het ontwerp. Geen hogere wiskunde, gewoon wat slim gebruik van lijnen. Laten we eens kijken hoe je met een simpel lijnenspel je tuin optisch kunt vergroten.

Lijnenspel voor Diepte
Een simpele maar effectieve truc is om je lijnen van voor naar achter zo lang mogelijk te maken. Denk aan rechte paden, borders of hagen die de lengte van je tuin volgen. Hierdoor lijkt je tuin langer en ruimer. Het is een soort van visuele strekking die je ruimte geeft zonder dat je daadwerkelijk je tuin hoeft uit te breiden.

Breder Denken
Naast lengtelijnen kun je ook spelen met lijnen in de breedte. Maak bijvoorbeeld bredere borders, terrassen of gazonstroken die haaks op de lengtelijnen staan. Zo doorbreek je het lineaire effect en lijkt je tuin ook breder.

Kleur en Contrast
Je hoeft geen kunstenaar te zijn om met kleur en contrast te werken. Gebruik lichte kleuren voor dingen dichtbij en donkere kleuren voor achtergrondelementen. Hierdoor ontstaat er diepte, wat je tuin een ruimtelijker gevoel geeft. Een beetje spelen met verf kan wonderen doen.

Tuinontwerp hoeft geen rocket science te zijn. Met een beetje slim lijnenspel kun je je tuin optisch vergroten en een frisse uitstraling geven. Experimenteer met lengte- en breedtelijnen, speel met kleur en laat je creativiteit de vrije loop. Voor je het weet, geniet je van een ruimer ogende tuin zonder gedoe. Veel tuinplezier!

Kennismaken?

Of het je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.